FORUM VOOR NIEUW TALENT


FotoForum Brasschaat besteedt niet alleen aandacht aan bekende namen in de fotografie, maar wil vooral ook een forum bieden aan nieuw en vaak nog onbekend talent. En daar gingen we ook nu weer naar op zoek via onze wedstrijd FotoForum Talent.

Eind 2017 meldden 163 deelnemers zich aan. In totaal werden bijna 2.000 beelden ingezonden (254 reeksen van minstens 5 beelden). Het was voor de jury een hele kluif om hieruit 10 laureaten te selecteren, 5 in de categorie jonger dan 30 jaar en 5 vanaf 30 jaar.

Met de steun van de externe juryleden Liesbet Grupping (fotograaf & docent), Caroline Vincart (curator FOMU Antwerpen) en Jan Desloover (artdirector De Standaard) zijn we toch in die moeilijke opdracht geslaagd. De jury toonde zich erg opgetogen over het niveau en de kwaliteit van de talenten die uiteindelijk kwamen bovendrijven. “We spreken hier over 10 sterke laureaten die onze aandacht meteen wisten te grijpen en ons bleven boeien. Dat effect zal hun fotografisch werk ongetwijfeld ook hebben op het publiek”, aldus de jury.

De 10 laureaten van FotoForum Talent 2018 zijn:
Jeroen Janssens, Simon Lenskens, Mira Verstraeten, Sjoerd Houben, Viktor Van Hoof, Miranda Schmitz, Koen Schrije, Pauline Niks, Alexey Shlyk en Evelien Gysen.

Met hun laureaatschap krijgen ze de kans om in deze tentoonstelling hun bekroonde foto’s – 5 per laureaat – te tonen aan het grote publiek.