OP ZOEK NAAR NIEUW EN ONBEKEND TALENT


De wedstrijd FotoForum Talent is ondertussen definitief afgesloten.

Ben jij gebeten door de fotografiemicrobe? Dan is deelnemen aan FotoForum Talent wellicht iets voor jou.

Een opleiding in de fotografie is zeker geen noodzaak. Maar het kan je creativiteit wel aanscherpen om origineel met onderwerp, kadrering en belichting uit de hoek te komen. Talentvolle autodidacten zijn ook welkom. FotoForum Talent staat open voor ontluikende fotografen van alle leeftijden.

De wereld rondom ons biedt veel inspiratie. Misschien ben je geboeid door mensen, landschappen, architectuur, gebeurtenissen, interieurs of abstracte onderwerpen. Het mag allemaal aan bod komen. De keuze van onderwerp is volledig vrij.

Elke deelnemer moet minstens 5 tot maximum 15 eigen originele foto’s insturen. Uit alle inzendingen duidt een deskundige jury in totaal maximum 10 laureaten aan, 5 laureaten jonger dan 30 jaar en 5 laureaten vanaf 30 jaar. Van elke laureaat selecteren de juryleden maximum 5 digitale beelden. FotoForum Brasschaat zorgt er voor dat de geselecteerde beelden professioneel worden geprint en afgewerkt.

De bekroonde werken worden tijdens de 2de editie van FotoForum Brasschaat – van 10 tot en met 25 maart 2018 – tentoongesteld in de Ruiterhal, Azalealaan 6 (voorheen Gemeentepark 10) in Brasschaat. Het is 1 expositie uit een hele reeks fototentoonstellingen die op verschillende locaties in de gemeente plaatsvinden. Te bezoeken vrijdag van 14 tot 18 uur, zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur.

De laureaten van FotoForum Talent 2016 waren:

Jaro Minne, Olympe Tits, Karmen Ayvazyan, Laura Van Severen, Sybren Vanoverberghe, Farida Lemeatrag, Koen Cobbaert, Ronny Janssens, Steffy Stroobant en Tilde De Wandel.